top of page
_DSC3928.jpg

Nyheter

Guldpodden 2023

Tack till alla som röstade på podden i Guldpodden. Podden kammade hem två fina bronsmedaljer i kategorierna Årets Krimpodd och i Årets Humorpodd! TACK!

Guldpodden2022.webp

Krimduon om säkerhet i skolan

Gängvåldet spiller över till skolan:

"Elever blir hämtade och skenavrättade" 

Skärmavbild 2023-06-22 kl. 22.27_edited.jpg

True crime live

Boka din plats här:

_DSC2520_v1.jpg

Årets debut i adlibrispriset!

Lena och Anna har vunnit priset för ÅRETS DEBUT i Adlibrispriset som är läsarnas bokpris och delas ut i nio kategorier. Vinnarna utses av bokälskare runt om i landet som röstar på sin favorit bland tio nominerade böcker i varje kategori. Nomineringarna har valts ut av en jury bestående av Adlibris bokexperter. Om ni undrar hur det känns? 

Om ni undrar hur det känns...

Någon måste dö

Tjänster

Ni har väl inte missat Lena och Annas debutroman "Någon måste dö"?

En kvinna hittas död i ett badkar på ett lyxhotell och trots oklara omständigheter avskriver åklagaren snabbt händelsen som en drunkningsolycka. Men polisen och spanaren Nikki Kahn nöjer sig inte och börjar utreda fallet på egen hand. Den döda kvinnan är inte något okänt offer, utan hennes egen lillasyster.
Frågetecknen visar sig vara många. Hennes syster var inte någon som åkte på semester ensam och definitivt inte med en resväska full av exklusiva underkläder. Men det finns inte ett spår av något resesällskap, och inte heller någon annan rimlig förklaring.

nagon-maste-do.png

Utbildning i pdv

Tjänster

När Lena lämnade polisen 2015 hade hon utbildats i den metod och taktik som Polismyndigheten tagit fram för att hantera PDV-attacker.

En PDV-attack (Pågående Dödligt Våld) är bland det farligaste man kan utsättas för. Att möta en motiverad gärningsperson som slumpmässigt vill skada och döda så många som möjligt är verkligen ett worst case scenario. Det är tack och lov fortfarande är ganska sällsynt och risken att just du eller din verksamhet ska drabbas är liten. Men det händer. Och vi vet tyvärr varken när eller var det sker nästa gång, eller av vem.

Läs mer om Lenas föreläsning inom PDV.

2022-04-29_15.19.39_JZ9_7995_1.jpg
bottom of page