top of page
Ljungdahl_Jinghede_Bookmark_2023-7.jpg

LENA I MEDIA

Säkerhetsexperten: Så är du vaksam

Myndigheterna uppmanar oss att vara vaksamma på grund av det försämrade säkerhetsläget. Lena Ljungdahl, säkerhetsspecialist med bakgrund inom polisen, förklarar hur du ska agera.

lena-ljungdahl-sakerhetsexpert.png

Experten: Så ska du agera vid ett terrordåd

Säkerhetsspecialisten Lena Ljungdahl ger råd kring hur du ska tänka nu, men också hur du ska agera – om det värsta inträffar.

_DSC3691.jpg

Anna och lena i nyhetsmorgon

Krimduon: ”Kan inte läsa deckare”

Lena och Anna om säkerhet i skolmiljö

Krimduon om säkerhetsläget

anna-lena-nyhetsmorgon.png

Lena i halv tre med
Lotta Bromé

Tjänster

Lena summerar regeringens presskonferens efter 

100 dagar vid makten.

Intervjun med Lena startar efter 25 minuter.

Lena och anna i P4 extra

Tjänster

"Tillsammans skulle vi kunna begå det perfekta brottet"

Lena Ljungdahl är den före detta polisen och spanaren, som tillsammans med rättsodontologen och kriminalteknikern Anna Jinghede skriver spänningsromaner där de plockar händelser ur den verklighet de själva verkat. Deras populära podcast "Över min döda kropp" vrider och vänder de på kända och okända kriminalfall.

Skärmavbild 2022-11-26 kl. 16.33.17.png

Lena gästar podden "Spännande möten"

Tjänster

Vissa kallar henne för en blandning mellan Pippi Långstrump och Lisbeth Salander. Efter att ha pratat med Lena Ljungdahl så måste jag säga att liknelsen kanske inte är helt fel.

Lena jobbade 15 år inom polisen, mestadels med spaning och att utbilda spanare. Naturligtvis blev jag nyfiken, hur blir man en bra spanare, vilka egenskaper krävs och vad går jobbet ut på? Som bonus får du några tips du kan testa nästa gång du besöker ett varuhus.

IMG_7996.png

Lena i Expressen TV

Fler skolor förbereder sig mot dödlig våld

Lena Ljungdahl, skolsäkerhetsexpert, utför utbildningar i PDV – pågående dödligt våld – och hon ser en stor skillnad i intresse efter de skolattacker som drabbat Sverige den senaste tiden.
Men det råder en stor skillnad från kommun till kommun. – Vi har alltså personal som lämnar skolor för att de vill jobba på en skola som faktiskt tar tag i det, säger Lena Ljungdahl.

Lena gästar
Det mörka psyket

Hur ska polisen agera under en pågående dödligt våldattack?
Och hur ser en gärningspersons radikaliseringsprocess vanligtvis ut?

lena-ljungdahl.jpg

Skolattacken på 
Malmö Latin

Malmö 21 mars 2022. Klockan är 17.12 när polisen får ett samtal om att något händer på Latinskolan. En elev på skolan har beväpnat sig och attackerat två lärare.

pdv-lena-ljungdahl.png

Lena gästar morgonpasset

Hur man spanar och inte spanar med Lena Ljungdahl.

lena-ljungdahl-säkerhetsspecialist.png

Lär dig hantera
utmanande samtal

Vad kan man göra för att genomföra även svåra samtal framgångsrikt? Och hur bär man sig åt om ett samtal börjar gå överstyr?

Lena Ljungdahl, före detta polis och numera säkerhetskonsult, och Paula Hammerskog, AcadeMedias kommunikationsdirektör, delar med sig av sina bästa tips i utbildningen “Utmanande samtal”.

Lena om PDV attacker
i P3 krim

Om knivattacken i Vetlanda

Strax före klockan tre larmas polisen. Någon hugger människor med kniv i centrala Vetlanda. Sju personer kommer att skadas i en attack som varar i 19 minuter innan polisen skjuter gärningsmannen.

Det börjar med en attack utanför Resecentrum men gärningsmannen slutar inte där. Han fortsätter springa genom stan med en kniv i handen.

​Hör rösterna från de som var nära händelserna, som såg gärningsmannen gå till attack och som försökte hjälpa de skadade.
P3 Krim har tittat närmare på förra veckans våldsamma dåd i Vetlanda.
En händelse som väckt frågor om rapporteringen, polisnärvaron på mindre orter, hur Vetlanda nu har förändrats och hur det otänkbara kunde inträffa.

Lena-ljungdahl-pdv-p3.jpg
bottom of page